aska1985 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 :) CIASTO: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli POZA TYM: 2 galaretki truskawkowe 2 torebki śnieżki do ubijania z mlekiem 1 kg truskawek może być mniej lub wiecej Przygotowanie: CIASTO; białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać kolejno żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając wylać na blaszke wyłożoną pergaminem, upiec i po wystudzeniu pokroić w kostke 2-2 cm. KREM: Galaretki zalać wodą ( połowa jak na opakowaniu) wystudzic dosyć dobrze, ale żeby się nie stężała. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu i wymieszać ze schłodzoną galaretką. Do dużej miski wsypać pokrojony biszkopt, truskawki i wlać mase galaretkową, wymieszać delikatnie. Wyłożyć wymieszaną masę w średnią szklaną blaszkę lub w dużą tortownicę. Wszystko lekko ugnieść i wyrównać powierzchnie tak aby masa galaretkowa przykryła ciasto i truskawki. Wstawić torcik do lodówki na całą noc do stężenia. SMACZNEGO? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.