ada5 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 witam wszystkich! Bardzo lubię sałatki warzywne,chcę podać przepis na moją ulubioną. Średniej wielkości brokuła wrzucić na wrzącą wodę na ok.3-5 min.Odcedzić delikatnie,ostudzić. 5 jajek ugotować na twardo,pokroić w kostkę,dodać do brokuła.Kilka ogórków kiszonych pokroić w kostkę ( ja ścieram na tarce jarzynowej ) i dodać do brokuła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. dodać kilka łyżek majonezu (według uznania).Wymieszać i gotowe. Życzę smacznego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Jadłam podobną sałatkę tylko, ze z dodatkiem szynki i układana była warstwowo. Na wierzchu posypana kukurydza. Bardzo smaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Spróbuj mojej .Podobna,tylko z dodatkiem pieczarek. Na pewno bedzie Ci smakowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ada5 Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Basiu K,a te pieczarki to obgotowane.Proszę odpowiedz. :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 W przepisie,który dostalam,byly "pieczarki sparzone".Ja wkladam je na chwilke do wody z gotujacymi sie brokulami.Trwa to doslownie 3-4 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi