Dora35 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ciasto: 40 dkg mąki 15 dkg cukru pudru 10 dkg margaryny 3-4 łyżki śmietany 2 dkg amoniaku 1/2 łyżeczki proszku 2 żółtka 1 całe jajo Masa: 3 jajka 1 szklanka cukru 20 dkg mąki krupczatki Cukier waniliowy 1 l mleka 1 margaryna Z podanych składników zarobic ciasto podzielić na 3 części. Wszystkie składniki na mase zmiksować i wlać do gotującego mleka , zagotować wystudzić i utrzeć z margaryną. Przełożyć placki masą. Na wierzch posypać cukier puder. Cytuj
basga Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Aż 4 łyżeczki amoniaku trzeba? Bo 1 łyżeczka to 5 gram.... A placki to jeszcze trzeba upiec :grin: :razz: Cytuj
Dora35 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 oczywiście ze trzeba upiec :razz: mam tak napisane w przepisie i tak go przepisałam ja daje 2 łyżeczki amoniaku takie z czubkiem ale przepis dostałam od koleżanki i ona tak go właśnie robi wiec dałam tutaj oryginalny jej przepis :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi