grumko Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Grzanki z resztek Składniki: 6 kromek czerstwego pieczywa 250 g kiełbasy lub innej wędliny 2 jajka duża cebula 1/3 szklanki mleka 150 g żółtego sera papryka, majeranek tłuszcz do smażenia, sól, pieprz Sos: łyżka majonezu 2 łyżki keczupu ogórek kiszony Chleb pokroić w małą kostkę i smażyć na patelni, aż się zrumieni. W tym czasie pokroić cebulę i kiełbasę. Chleb przełożyć na talerz, a na tłuszczu na patelni usmażyć kiełbasę i cebulę. Gdy się zrumienią dodać grzanki i chwilę smażyć razem. Następnie zalać mlekiem wymieszanym z jajkami, posypać majerankiem i papryką – przyprawić do smaku. Posypać potrawę startym serem, przykryć patelnię i smażyć 5-7 minut. Gotowe danie polać sosem przygotowanym z ogórka startego na tarce o niedużych oczkach, keczupu i majonezu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.