Skocz do zawartości

Ogórki po meksykańsku


Domi

Rekomendowane odpowiedzi

2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 8 łyżeczek oleju 1 łyżeczka chili 1,5 szklanki octu 10% 0,5 kg cukru 4 łyżki soli Ogorki ze skorką pokroić na cząstki i posolić odstawić na 6 godzin. Następnie odlać wodę posypać chili i czosnkiem. Zagotować ocet, olej, cukier gorącym polać ogórki i odstawić na 12 godzin Wkładać do słoików i zalać zalewą. nie pasteryzować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Witam.

Czy te ogórki zalewa się gotującą się zalewą,czy zimną?

Pozdrawiam

Pokrojone już ogórki, i posypane chili i czosnkiem należy przełożyć do dużego naczynia i zalać gorącą zalewą (ocet, olej, cukier), i ostudzić.

Następnie ogórki i zalewę należy przełożyć do słoików - tak mi się wydaje :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.