Domi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 8 łyżeczek oleju 1 łyżeczka chili 1,5 szklanki octu 10% 0,5 kg cukru 4 łyżki soli Ogorki ze skorką pokroić na cząstki i posolić odstawić na 6 godzin. Następnie odlać wodę posypać chili i czosnkiem. Zagotować ocet, olej, cukier gorącym polać ogórki i odstawić na 12 godzin Wkładać do słoików i zalać zalewą. nie pasteryzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Fajnie, nowy sposób na zaprawianie ogórków :). Napewno wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Czy te ogórki zalewa się gotującą się zalewą,czy zimną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 O takich ogóreczków jeszcze nie jadłam, będę musiała je wypróbować koniecznie. :D :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam. Czy te ogórki zalewa się gotującą się zalewą,czy zimną? Pozdrawiam Pokrojone już ogórki, i posypane chili i czosnkiem należy przełożyć do dużego naczynia i zalać gorącą zalewą (ocet, olej, cukier), i ostudzić. Następnie ogórki i zalewę należy przełożyć do słoików - tak mi się wydaje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam robiłam te ogóreczki i zalałam gorącą zalewą po wymieszaniu i przestygnięciu włożyłam do słoików. Te ogóreczki są naprawde przepyszne i polecam je bo warte są tego. :-) :-) :) Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aguśka Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dzięki za przepis, ogóreczki palce lizac!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi