Skocz do zawartości

Kotleciki Z Jajek


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

-8 jaj

-czerstwa bułka

-1/2 szkl. mleka

-średnia cebula

-1łyżka magaryny

-natka pietruszki

-5łyżek tartej bułki

-olej do smażenia

wykonanie:

-ugotować na twardo 7 jaj , ostudzić

bułkę namoczyc w mleku-odcisnąć z nadmiaru,cebule drobno posiekać i podsmażyć na margaryniena złoty kolor.

Jajka i bułke zmielić dodać surowe jajko,cebulę,pietruszke posiekaną,sól i pieprz do smaku ,całość wymieszac.

Na desce obsypanej bułka tartą formować małe kotleciki i usmażyć. Podawac na goraco ale i na zimno też sa pyszne.Polecam i życze smacznego. :mrgreen: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:mrgreen:  To jest fakt iwonko są bardzo smaczne nawet na drugi dzień, ze szczypiorkiem nie robiłam tylko tak ,bo to przepis córki ze szkoły  która uczy się na kucharza ,ale napewno i ze szczypiorkiem sa dobre :grin: :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:grin:  Mac gratulacje!!! wspaniale ci wyszły kotleciki moje zdięcie troche nie udane bo po fakcie zobaczyłam że miałam źle ustawiony aparat :roll: :lol:  Pozdrawiam i mam nadzieje że smakowały :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.