Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Przepis dostałam od koleżanki z pracy i postanowiłam od razu zrobić. Rodzince posmakowało,a że akurat gościłam pięć koleżanek to mam też ich pozytywne opinie.Wszystkim smakowało. BISZKOPT Każdy ma przepis na swój ulubiony biszkopt więc nie podaję. Ja robiłam jak zwykle z mąki krupczatki. MASA -krem do tortów o smaku amaretto lub ajerkoniak -2 galaretki brzoskwiniowe -1 galaretka dowolna[ja dałam truskawkową] -puszka brzoskwiń Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach wody,schłodzić. Krem zrobić wg przepisu na opakowaniu [wersja z masłem ]. Do kremu dodać tężejącą galaretkę i pokrojone brzoskwinie. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Dowolną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Na biszkopt wyłożyć masę i chwilę schłodzić. Następnie wylać chłodną galaretkę.Schłodzić i po godzince można wcinać. Ciasto jest lekkie i mało słodkie. Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Jolcia dziękuję bardzo za następne apetyczne ciasto. Przepis wydrukowałam i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.