Klosewik Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Składniki: 20 dkg kiełbasy 2 - 3 ogórki konserwowe 2 cebule 10 suszonych śliwek 10 dkg żółtego sera olej Pokroić kiełbasę na porcje. Każdą z nich lekko ponacinać. Na posmarowanej olejem folii aluminiowej ułożyć kiełbasę, obłożyć pokrojoną w kostkę cebulą i ogórkiem. W nacięcia kiełbasy włożyć plasterki żółtego sera. Całość obłożyć suszonymi śliwkami. Każdą porcję kiełbasy osobno zawinąć w folię i upiec w piekarniku. Podawać na stół w folii, np. do chlebka. Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego. Kiełbasa jest smaczna, a najlepszy jest sosik, który powstaje z kiełbaski, sera, cebulki, ogórka i śliwek. Mniam ! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witam! Czy próbowałaś zrobić kiedyś tą kiełbaskę z grilla? Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosewik Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Nie, ale myślę, że powinna byc równie dobra. Pieczesz przecież ją też w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monik76 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Można ją piec na grillu albo na rożnie ( z rozna smakuje wyśmienicie).pozdr i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosewik Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 No, z rożna to nie wiem ? Jednak ten przepis wymaga owinięcia w folię, bo cały sekret, to te dodatki, które wspaniale się przenikają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.