Skocz do zawartości
ulinek77

Zupa Z Porów- Taniocha-pychota

Rekomendowane odpowiedzi

Zupa z porów Na ok. 4 litry wody wrzucić 3 kostki rosołowe. Dodać starkowane 3 marchewki i 2 pietruszki oraz pokrojone ½ kg pieczarek. 3-4 pory pokroić w ½ talarka, podsmażyć na maśle i wrzucić do zupy. Wszystko razem podgotować. Do tego wrzucić malutkie klopsiki zrobione z ½ kg mięsa wieprzowego, przygotowanego jak na kotlety mielone. Na koniec zaprawić serkiem topionym (2 serki – smak śmietankowy i 2 serki smak pieczarkowy). Zupę można ugotować wcześniej, a serki dodać przed podaniem. A podajemy we fleczarkach z bułką kajzerką.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zupa jest naprawdę pyszna jadłam taką u kolezanki na weselu i tak nam smakowala,że brałam przepis i robiłam w domu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.