Skocz do zawartości

Torcik Z Dodatkiem Budyniu


Rekomendowane odpowiedzi

Gość Żabka1
Opublikowano

Krem:

1. Cukier – 26 dag.-

2. Jajka – 20 dag.

3. Margaryna –16 dag.

4. masło – 38 dag

5. spirytus 1/2 kieliszki

Dodatek do kremu:

1. 1 budyń czekoladowy

2. 1/2. Tabliczki gorzkiej czekolady

3. Mleko – 250 ml

Gotowe blaty na tort,lub można samemu zrobić

Syrop do namoczenia blatów:

1. woda 7 dag

2. cukier 4 dag

3. Spirytus 3 dag

dekoracja

1 tabliczka czekolady gorzkiej

Krem:

Jajka ubijam z cukrem na kogel- mogile,masło z margaryną ucieramy tak długo aż zrobi się jasna masa i zwiększy się objętość.

Rozpuszczamy 1/2 tabliczkę czekolady, robimy budyń między czasie ino trzeba uważać by nie było grudek budyń będzie bardzo gęsty,ponieważ jest robiony w mniejszej ilości mleka niż powinien odstawiamy do wystygnięcia.

Łączymy kogel – mogile z utartym tłuszczem, i mieszamy dość długo aż się wszystko ładnie wymiesza i odkładamy troszkę białego kremu do dekoracji,do reszty kremu dodajemy budyń i rozpuszczoną czekoladę wszystko ładnie mieszamy, na samym końcu lejemy mieszając bardzo powili alkohol i na 10 minut do lodówki

Syrop do nakrapiania:

Do garnka woda z cukrem zagotować lekko przestudzić i dolać alkohol

Nakrapiamy pierwszy blat od spodu i od góry kładziemy na desce okrągłej kładziemy krem wyrównując ładnie, ścieramy na tarce na wierzch kremu czekoladę i następny blat nakrapiamy i znowu krem i przykrywamy na górze kładziemy cieką warstwę równo rozsmarować i posmarować boki . Resztą kremu dekorujemy tort wedłuk własnego gustu można nawet zrobić dekoracje jesli zostało troszeczkę rozpuszczonej czekolady :wink: a boki obsypujemy startą czekoladą.

A to efekt końcowy : i życze smacznego [E]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Wszystko pięknie ale co to za ilości? Jajka mam też ważyć...za leniwa jestem.

Gość Żabka1
Opublikowano
Ja je ważę tak jest bezpieczniej bo każde jajko ma inną wagę ale na ogół na tę wagę wchodzą 3 szt. :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.