Skocz do zawartości

Sznycel Parmeński Ze Szpinakiem


irka55

Rekomendowane odpowiedzi

Podaje składniki na 4 osoby

1 kg szpinaku

1 cebulka szalotka

1 ząbek czosnku

sól ,pieprz

1/4 l śmietany

4 filety wieprzowe

1-2 jajka do panierowania

2 łyżki parmezanu( lub goudy)

1 łyżka płatków owsianych

masło

mąka

Szpinak zahartować we wrzącej wodzie,przełozyc na sitko i poczekać aż przestanie parować.

Szalotke i czosnek pokroić w drobną kosteczkę.Wymieszać z solą i gotować 5 min w śmietanie.

Mięso natrzeć solą i piprzem.Jajko,ser i płatki owsiane wymieszać z 3 łyżkami wody.

Masło roztopić na patelni.Filety obtaczać w mące i jajku z serem i płatkami owsianymi, smażyć na złoty kolor.

Szpinak odcisnąć z wody, podgrzać w śmietanie.

Wyłozyc na talerze.

Ja dodatkowo szpinak posypuję nasionami pinii.

Podaje to z ziemniaczkami puree.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.