Skocz do zawartości

Puchar Serowy


irka55

Rekomendowane odpowiedzi

Na widok tego pucharu :roll: wypełnionego róznobarwnym kremem, zarówno dzieciom jak i dorosłym leci ślinka :sad: Można go jeść bez obaw o tuszę, gdyz zawiera mało kalorii. Smaczniastego :razz: 50 dag serka homogenizowanego żelatyna 1/4 l mleka , szczypta soli 4 łyżki soku z czarnej porzeczki ( lub innego o ciemnym kolorku) 3 łyzki soku z cytryny 5 dag cukru pudru 8 dag startej gorzkiej czekolady 1 łyzka orzeszków laskowych Do dekoracji - co kto ma - ja dałam wiśnie kandyzowane , bitą śmietanę i wiórki czekoladowe. Żelatyne rozpuscić w wodzie ( ciepła) . Serek,mleko i troszke soli wynieszać na pulchniutki krem dodać zelatynę , dobrze wymieszać i podzielić na trzy części. Jedną częsć kremu wymieszać z sokiem z porzeczki, posłodzic i rozdzielic do pucharków. Drugą częsc wymieszać z sokiem z cytryny, posłodzic i dodać do pucharków. Kolejną cześć wymieszać ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzechami i cukrem- przełożyc do pucharków jako trzecia warstwę. Odstawic do schlodzenia na ok. 1-2 godz. Ozdobić bita śmietaną, wisienką( lub innym owocem) i posypać wiórkami czekoladowymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje Ineczko ( jeśli tak mogę Ciebie nazywać ) za miłe słowa. Jest to dla mnie szczególnie ważne - bo uchodzisz za specjalistę w dziedzinie sztuki kulinarnej. Uwielbiam gotować i jeść :roll: Nie raz juz próbowałam waszych przepisów i skorzystałam z niejednej porady na tym Forum. dodatkowo moim hobby jest fotografia - dlatego tez , często robie zdjęcia " moim" potrawom. :razz: Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :sad: Irenka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no cóż Irka napewno twoją pasją jest fotografia potraw zrobionych przez kogoś innego,zdjęcia pochodzą z kart które jakiś czas temu rozsyłało pewne wydawnictwo,także napewno ten chleb i bułki na zdjęciu nie są twojego wykonania

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.