Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
irka55

Puchar Serowy

Rekomendowane odpowiedzi

Na widok tego pucharu :roll: wypełnionego róznobarwnym kremem, zarówno dzieciom jak i dorosłym leci ślinka :sad: Można go jeść bez obaw o tuszę, gdyz zawiera mało kalorii. Smaczniastego :razz: 50 dag serka homogenizowanego żelatyna 1/4 l mleka , szczypta soli 4 łyżki soku z czarnej porzeczki ( lub innego o ciemnym kolorku) 3 łyzki soku z cytryny 5 dag cukru pudru 8 dag startej gorzkiej czekolady 1 łyzka orzeszków laskowych Do dekoracji - co kto ma - ja dałam wiśnie kandyzowane , bitą śmietanę i wiórki czekoladowe. Żelatyne rozpuscić w wodzie ( ciepła) . Serek,mleko i troszke soli wynieszać na pulchniutki krem dodać zelatynę , dobrze wymieszać i podzielić na trzy części. Jedną częsć kremu wymieszać z sokiem z porzeczki, posłodzic i rozdzielic do pucharków. Drugą częsc wymieszać z sokiem z cytryny, posłodzic i dodać do pucharków. Kolejną cześć wymieszać ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzechami i cukrem- przełożyc do pucharków jako trzecia warstwę. Odstawic do schlodzenia na ok. 1-2 godz. Ozdobić bita śmietaną, wisienką( lub innym owocem) i posypać wiórkami czekoladowymi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Irenko dziękuję i to bardzo Tobie, że takie wspaniałe przepisy nam podajesz wraz z zdjęciami, napewno też je stopniowo wypróbuję. Pozostałym osobom również składam podziękowanie. Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje Ineczko ( jeśli tak mogę Ciebie nazywać ) za miłe słowa. Jest to dla mnie szczególnie ważne - bo uchodzisz za specjalistę w dziedzinie sztuki kulinarnej. Uwielbiam gotować i jeść :roll: Nie raz juz próbowałam waszych przepisów i skorzystałam z niejednej porady na tym Forum. dodatkowo moim hobby jest fotografia - dlatego tez , często robie zdjęcia " moim" potrawom. :razz: Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :sad: Irenka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no cóż Irka napewno twoją pasją jest fotografia potraw zrobionych przez kogoś innego,zdjęcia pochodzą z kart które jakiś czas temu rozsyłało pewne wydawnictwo,także napewno ten chleb i bułki na zdjęciu nie są twojego wykonania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.