Skocz do zawartości
irka55

Kremowy Chłodnik Ze Szparagów

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję wspaniałą zupkę wiosenno - letnią.

Bardzo ważne jest chłodznie jej w zamknietym naczyniu , aby smaku szparagów nie zepsuł żaden obcy aromat.

Składniki dla 4 osobowej rodziny

0,5 kg szparagów

3/4 łyzeczki soli

5 dag masła

1/4 l kremówki

100 g jogurtu naturalnego

sok z cytryny

4 łyzki szczypiorku

Oczyszczone szparagi gotować w osolonej wodzie ok. 10-15 min , odcedzic.

Główki odkroić w taki sposób , aby maiły wysokość ok.3 cm , gotować 5 minut w wywarze szparagowym, po czym wyjąć.

Resztę szparagów pokroić na małe kawałki.

Kawałki szparagów, masło, 1/8 l smietanki dodać do wywaru i gotowac ok. 30 min,

potem przetrzeć przez sitkoi odstawic do schłodzenia.

Zupę-krem ubic z jogurtem naturalnym, przyprawić sokiem z cytryny i solą.

1/8 l śmietany mocno ubić i połowę dodać do zupy i wymieszać.

Chłodnik podawać z dodatkiem główek szparagów , przybrać kropką z bitej smietany i posypać szczypiorkiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.