Skocz do zawartości

Paluszki Czekoladowe


Rekomendowane odpowiedzi

Szklanka utartego chleba razowego 2 jaja 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia paczka cukru waniliowego 2 łyżki oleju tłuszcz do wysmarowania blaszki Utarty chleb przetrzeć przez sito i wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, jajami, olejem lub innym tłuszczem. Formować długie cieńkie wałeczki. Pokroić je na paluszki o długości ok. 10 cm, ułożyć na wysmarowanej blaszce. Piec w średnio gorącym piekarniku od 160-180*C do lekkiego zrumienienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.