Skocz do zawartości
Marron

Zupa Z Kasztanów I Wątróbki

Rekomendowane odpowiedzi

Dla 4 – 6 osób

Składniki:

450 g kasztanów jadalnych obranych

120 g masła

¼ szklanki porów, drobno posiekanych

¼ szklanki selera, drobno posiekanego

¼ szklanki cebuli szalotki, drobno posiekanej

1 łyżka stołowa cukru

3 szklanki bulionu z kurczaka

1 szklanka gęstej śmietany

120 g wątróbki

2 łyżki stołowe wina Sherry

sól

pieprz

sos tabasco

Przygotowanie:

W rondelku, na małym ogniu podsmażyć na maśle seler, cebulę i pory. Dodać posiekane kasztany oraz cukier i karmelizować przez 5 – 6 minut. Dla smaku można dodać sól, pieprz i tabasco. Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wymieszać składniki w mikserze do konsystencji puree wrzucić z powrotem do rondelka. Dodać śmietanę, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Ponownie wymieszać mikserem dodając wątróbkę i wino. Podawać natychmiast po ugotowaniu.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1180132390_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.