Marron Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Dla 4 – 6 osób Składniki: 450 g kasztanów jadalnych obranych 120 g masła ¼ szklanki porów, drobno posiekanych ¼ szklanki selera, drobno posiekanego ¼ szklanki cebuli szalotki, drobno posiekanej 1 łyżka stołowa cukru 3 szklanki bulionu z kurczaka 1 szklanka gęstej śmietany 120 g wątróbki 2 łyżki stołowe wina Sherry sól pieprz sos tabasco Przygotowanie: W rondelku, na małym ogniu podsmażyć na maśle seler, cebulę i pory. Dodać posiekane kasztany oraz cukier i karmelizować przez 5 – 6 minut. Dla smaku można dodać sól, pieprz i tabasco. Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wymieszać składniki w mikserze do konsystencji puree wrzucić z powrotem do rondelka. Dodać śmietanę, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Ponownie wymieszać mikserem dodając wątróbkę i wino. Podawać natychmiast po ugotowaniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.