grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Curry z kurzych wątróbek Składniki: 1/4 szklanki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren sezamu 1 łyżeczka oleju sezamowego 1/2 kg kurzych wątróbek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżki oleju arachidowego 10 dag groszku sól, pieprz Z sosu sojowego, czosnku, sezamu, oleju sezamowego i 2 łyżek wody robimy marynatę. Wątróbki kroimy w plasterki, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Cebulę i czerwoną paprykę kroimy na plasterki i smażymy do miękkości na połowie oliwy z oliwek, na wolnym ogniu. Wątróbki wyjmujemy z marynaty i posypujemy kolendrą, kminkiem i pieprzem. W rondlu rozgrzewamy resztę oliwy z oliwek oraz olej arachidowy i smażymy wątróbki na dużym ogniu 3 - 5 minut, aż się z zewnątrz podsmażą, ale wśrodku pozostaną trochę różowe. Dodajemy cebulę, paprykę, strączki groszku i zalewamy marynatą. Zmniejszamy ogień i smażymy 2 - 3 minuty. Podawać natychmiast. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.