Skocz do zawartości

Curry Z Kurzych Wątróbek


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Curry z kurzych wątróbek

Składniki:

1/4 szklanki sosu sojowego

3 ząbki czosnku

1 łyżka ziaren sezamu

1 łyżeczka oleju sezamowego

1/2 kg kurzych wątróbek

2 łyżki oliwy z oliwek

1 czerwona papryka

1 cebula

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka mielonego kminku

2 łyżki oleju arachidowego

10 dag groszku

sól, pieprz

Z sosu sojowego, czosnku, sezamu, oleju sezamowego i 2 łyżek wody robimy marynatę.

Wątróbki kroimy w plasterki, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Cebulę i czerwoną paprykę kroimy na plasterki i smażymy do miękkości na połowie oliwy z oliwek, na wolnym ogniu.

Wątróbki wyjmujemy z marynaty i posypujemy kolendrą, kminkiem i pieprzem.

W rondlu rozgrzewamy resztę oliwy z oliwek oraz olej arachidowy i smażymy wątróbki na dużym ogniu 3 - 5 minut, aż się z zewnątrz podsmażą, ale wśrodku pozostaną trochę różowe.

Dodajemy cebulę, paprykę, strączki groszku i zalewamy marynatą.

Zmniejszamy ogień i smażymy 2 - 3 minuty. Podawać natychmiast.

post-5244-1181548319_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.