Skocz do zawartości

Piernik Z Dodatkiem Kawy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

3 szklanki mąki łyżka tłuszczu - może być margaryna, smalec lub oliwa szklanka cukru szklanka mocnego naparu kawy naturalnej lub zbożowej 4 jaja 25 dag miodu naturalnego lub sztucznego łyżeczka sody oczyszczonej przyprawa korzenna do pierników tłuszcz i bułka tarta do formy Miód rozgrzać, dodać napar kawy, zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z tłuszczem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą oraz wlewać przestudzony miód z kawą. Dokładnie wymieszać. Ubić sztywną pianę, wymieszać ją z ciastem. Ciasto wlać do formy i piec ok. 50 - 60 minut w temp. 180*C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.