Skocz do zawartości

Kotlety W Sosie Grzybowym


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Kotlety w sosie grzybowym

Składniki:

4 kotlety wykrojone z karkówki wieprzowej, schabu lub kotlety cielęce

250 g świeżych grzybów

1/4 szklanki masła

2 łyżki oliwy

1 drobno posiekana mała cebula

1/4 szklanki wytrawnego białego wina

2 łyżeczki mąki

1/2 szklanki bulionu wołowego

1/4 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki pieprzu

2 łyżki słodkiej śmietany

Rozbić mięso na kotlety o grubości ok. 0,5 cm. Obsmażyć grzyby na maśle przez 3-4 minut.

Zdjąć z patelni. Dodać oliwę do pozostałego na patelni masła i smażyć mięso przez ok. 2-3 minuty z każdej strony i zdjąć z patelni.

Wsypać na patelnię cebulę i smażyć 2-3 minut. Wlać do cebuli wino, a następnie wsypać mąkę gotować ok. 1 minuty.

Odstawić z ognia i dodać bulion. Zagotować ciągle mieszając. Dodać grzyby, sól i pieprz. Włożyć do sosu mięso. Zmniejszyć płomień i dusić pod przykrywką na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ok. 8-10 minut. Zdjąć z ognia. Do potrawy wmieszać śmietanę.

Podgrzać na małym ogniu i podawać od razu.

post-5244-1181803654_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.