zakalec Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Tak, tak... My zwyklismy to jesc na obiad... Skladniki: - jablka lub banany - mleko - maka - jajko - sol - cukier Przygotowanie: Przygotowac dosc geste ciasto na nalesniki (maka + mleko + jajko + szczypta soli). Ciasto nalewac dosc grubo na rozgrzana patelnie (1 - 1.5 chochli) i na to klasc pokrojone w cienkie plasterki jablka lub banany. Smazyc w sporej ilosci oleju lub margaryny, dosc dlugo z obu stron, tak ze jablka/banany sa przepysznie przysmazone. Cieple nalesniki posypac odrobina cukru. Podawac na cieplo (ewentulanie zimno - jak kto lubi). Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja czasami robię naleśniki w taki sposób, do ciasta dodaję trochę proszku do pieczenia, cukier waniliowy i starte jabłka i one są grubsze i smaczne. Muszę Twój sposób wypróbować bo z jabłkami są bardzo dobre i z bananami napewno też. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.