Skocz do zawartości

Ciastka Makaronikowe


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

10 dag orzechów, albo migdałów, lub płatków owsianych - do wyboru 2 białka 6 łyżek cukru pudru łyżka margaryny tłuszcz do blachy. Migdały sparzyć, obrać z łupin, wysuszyć i zemleć. Orzechy zemleć. Jeżeli będziemy robić z płatków owsianych, to zrumienić je na krótko na margarynie, rozgnieść wałkiem na stolnicy i wymieszać z częścią cukru pudru. Białka ubijać, pod koniec dodać cukier puder. Sztywną pianę delikatnie wymieszać z orzechami, migdałami lub płatkami owsianymi. Masę kłaść łyżką lub szprycą na natłuszczoną blachę i piec około 20-30 minut w temp. 180*C. Wyjmować jeszcze gorące. Ciastka przechowywać w zamkniętych puszkach, co zapewnia zachowanie świeżości i kruchości.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.