Skocz do zawartości

Frittata Z Ziemniakami I Rozmarynem


Rekomendowane odpowiedzi

Frittata z ziemniakami i rozmarynem

Składniki:

- 1/2 kg ziemniaków

- kilka kropel octu winnego

- 2-3 gałązki rozmarynu

- 6 jajek

- 3 łyżki masła

- ok. 6 łyżek oliwy

- sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do garnka i zalewamy osolonym wrzątkiem z dodatkiem octu winnego. Gotujemy przez minutę od chwili, kiedy woda ponownie zacznie wrzeć, następnie odcedzamy, osuszamy ściereczką i rumienimy na rozgrzanym na patelni tłuszczu (masło i 2-3 łyżki oliwy) z dodatkiem 1 gałązki rozmarynu. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy.

Jajka ubijamy w miseczce na jednolitą masę, doprawiamy solą, pieprzem i roztartym rozmarynem. Wylewamy na rozgrzaną na patelni pozostałą oliwę, wykładamy ziemniaki, smażymy przez około 4 minut, a gdy się zetnie i zrumieni, przewracamy na drugą stronę przy użyciu pokrywki.

post-5244-1182154262_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.