Jolanta Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Skladniki: 400g.serka maskarpone 400g.biszkoptow podluznych z cukrem 4 jaja 1/2szkl.cukru kakao 50g likeru amaretto 1 szkl. mocmej kawy Ucieramy zoltka z cukrem i likerem amaretto na puszysta mase.Dodac do tej masy serki i dalej miksowac.Masa ma byc gladka i puszysta.Nastepnie ubijamy na sztywno bialka i delikatnie laczymy z masa serowa.Biszkopty ukladamy na blaszce lub moze byc naczynie szklane i nasanczamy kawa za pomoca lyzki biszkopty.Na biszkopty rozlozyc polowe kremu,na to posypac obficie kakao(za pomoca siteczka)na to znowu biszkopty rowniez nasaczone na to krem i posypac kakao. Najlepiej odsawic ciasto na co najmniej 10 godz. Wiem doskonale ,ze to ciasto nie jest tanie ze wzgledu na serki maskarpone ale warte sprobowania. Wiec zycze smacznego :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.