Skocz do zawartości

Babeczki Ryżowe Z Truskawkami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

3/4 szklanki ryżu 2 szklanki mleka żółtko 5 łyżeczek cukru 1/4 porcji cukru waniliowego z małego opakowania 30 dag truskawek szklanka śmietanki 2 łyżeczki cukru Ryż umyć i zalać co najmniej na godzinę zimną wodą. Następnie odcedzić i wsypać do mleka. Mieszając gotować aż mleko wsiąknie w ryż. Wtedy naczynie przykryć i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą na co najmniej godzinę, aby ryż był trochę rozklejony. Utrzeć żółtko z cukrem. Rozklejony, gorący ryż wymieszać z utartym żółtkiem, dodać cukier waniliowy. Do zwilżonych wodą filizanek włożyć ryż - pół filiżanki, potem kilka truskawek i przykryć je znów warstwą ryżu. Lekko ucisnać i odstawić do zastudzenia. Zimne babeczki wyłożyć na talerzyki, przybrać truskawkami i polać osłodzoną śmietanką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.