Skocz do zawartości

Pizza dla niecierpliwych


renik

Rekomendowane odpowiedzi

25 dkg.mąki , 2 dkg. drożdży, jajko, łyżka oleju, łyżeczka cukru, sól, 3-4 łyżki ciepłego mleka, dodatki według uznania. Do mąki dodać rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże, cukier, jajko i olej.Posolić i zagnieść ciasto. Okrągłą foremkę lub prodiż posmarować olejem, rozciągnąć ciasto równo na całym dnie i znów posmarować olejem i ketchupem. Na ciasto układać wszystko na co mamy ochotę, posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika. Ciasto robi sie szybko i nie trzeba czekać na wyrośnięcie ;-) Osobiście mąkę daję stopniowo ,żeby ciasto nie wyszło zbyt twarde i dodaje więcej mleka niż w przepisie. Jest naprawdę prosta , szybka i smaczna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.