ina12 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 3 szklanki płatków owsianych 1-2 szklanek cukru 4 łyżki kakao 13 dag margaryny 8 łyżek mleka cukier waniliowy lub aromat waniliowy cukier puder do posypania W garnku zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao. Do gotujacej się masy wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 3-5 minut. Z ciasta formować kulki, z wierzchu posypać cukrem pudrem i zostawić do wystygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 :grin: Robiłam kiedyś te kulki są bardzo dobre ,właśnie zastanawiałam się gdzie podział mi się przepis na nie ,bo ostatnio widze że jest zainteresowanie wyrobów z płatków owsianych,ale w moim przepisie nie posypywało się cukrem poniewaz one itak sa słodkie.Ale i tak polecam :razz: Dziękuje ineczko za przepis i przypomnienie mi o tych kuleczkach. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Wiolu ja też je dawno temu robiłam, teraz podaję bardzo stare przepisy wypróbowane. Ja w przepisie podałam że cukru można dodać mniej albo więcej. Wiolu cieszę się że znasz te kuleczki i dziękuję bardzo za wystawienie opinii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 :grin: Ineczko faktem jest ze tez bardzo ale to bardzo dawno temu je robiłam jak moje starsze dzieci były małe to jakie ponad 10 lat temu ,potem zapomniałam o nich ,bo jak dzieci małe to wiadomo łasuchy na wszystko ,ale trzeba będzie odświerzyć pamięć i następne pokolenie niech je zajada :razz: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.