Skocz do zawartości

Kruche Babeczki Z Masą Orzechową


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 1/2 szklanki mąki 20 dag margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka cukier waniliowy łyżka kawy nesci, inki lub mocnego naparu kawy naturalnej Masa orzechowa 25 dag łuskanych orzechów włoskich kostka margaryny lub masła 25 dag cukru pudru 2 żółtka kieliszek rumu lub innego alkoholu Mąkę z margaryną posiekać. Dodać żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, kawę i szybko wyrobić. Ciasto schłodzić, następnie rozwałkować i przykryć nim ustawione foremki babeczek. Mocno wgnieść ręką ciasto do środka i wylepić foremki, ustawić na blasze i piec w temp. 200*- 220*C na złoty kolor. Po upieczeniu jeszcze gorące ostrożnie wyjąć odwracając foremki spodem do góry. Ostudzone babeczki wypełnić masą orzechową. Orzechy zrumienić na patelni na złoty kolor, ostudzić, zemleć. Masło ucierać na pulchną masę dodając cukier puder, żółtka i zmielone orzechy, a następnie rum i jeszcze dokładnie utrzeć. Przygotowaną masą napełnić babeczki i udekorować cząstkami orzechów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.