grumko Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zupa z Florencji Składniki: 15 dag pieczarek, 1,5 l rosołu (może być z kostki): ja gotowałem bulion na żołądkach drobiowych, które następnie posiekałem i dodałem do zupy. 2 dag kaparów 25 dag ugotowanego domowego makaronu, 150 ml śmietany, 10 dag startego żółtego sera, natka pietruszki, 1 łyżka masła, sól, pieprz i majeranek do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Zalać rosołem, dodać kapary. Gotować ok 8 min. Wlać śmietanę. Zagotować. Dodać ugotowany makaron, natkę pietruszki i starty żółty ser. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Smaczngo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnItKa Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Tak od jakiegoś czasu korzystam z tej stronki bo są naprawde pyszne przepisy. Musze przyznac, że Twoje bardzo mi sie podobają takie hmm światowe :razz: . Ta zupka wygląda bardzo smacznie, chyba sie skusze :shock: . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larte Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Dziś wypróbowałam ten przepis :razz: Zupa bardzo dobra :) Dodałam od siebie 2 serki topione śmietankowe, bo zostały mi w lodówce :) Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.