Skocz do zawartości

Zupa Z Florencji


grumko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zupa z Florencji

Składniki:

15 dag pieczarek,

1,5 l rosołu (może być z kostki): ja gotowałem bulion na żołądkach drobiowych, które następnie posiekałem i dodałem do zupy.

2 dag kaparów

25 dag ugotowanego domowego makaronu,

150 ml śmietany,

10 dag startego żółtego sera,

natka pietruszki,

1 łyżka masła,

sól, pieprz i majeranek do smaku.

Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Zalać rosołem, dodać kapary. Gotować ok 8 min. Wlać śmietanę. Zagotować. Dodać ugotowany makaron, natkę pietruszki i starty żółty ser. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku.

post-5244-1182756377_thumb.jpg

Smaczngo!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.