jot Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam wszystkich :roll: zestaw składników conajniej dla mnie dziwny,ale jestem ryzykantka i postanowiłam spróbować i mogę powiedzieć bardzo dobre 300g ryżu 3 łyżki oliwy 60 g ciniutkiego maKARONU 700 ml wody + kostka rosołowa / ja osobiści dałam po1/2 kostki rosołowa+grzybowa+ziołwa z olwą z oliwek- KNOR , niewiem czy ją dobrze nazwałam, ale coś w tym stylu/ 2-3 łyżki sera żóltego pieprz i sól 1 cebula 1. ryż przesypać na sito i wypłukać pod birzącą wodą. 2.odcedzić i osuszyć 3.oliwę wlać do rondla, i na średnim ogniu podsmazyć ryż z cebulą 4 makaron pokruszyć w rękach i wrzucić na ryż 5. tak smażyć parę minut , cały czas mieszać ,aby się nie przpalił 6.zalać rosołm sporządzonym z sosołków , dodać pieprz i sól do smaku 7. p[rzykryć garnek i tak gotować 25 min. 8. pod koniec gotowania posypać serem żóltym smacznego :razz: :shock: :grin: :roll: Ja to dzisiaj udoskonaliłam i pod ten ryż włożyłam doprawine , pokrojone w paseczki filety z kurczaka i było danie jednogarnkowe+surówka / do wyboru/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jot Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 JeZeli jest tutaj ten przepi to ja w woli informacji - przepis dostałam na prezentacji garnków Zeptter :roll: :razz: :shock: :grin: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 To ten ryz i makaron smazymy przed jakimkolwiek ugotowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jot Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 tak, rż trzeba krótko przesmażyć na oleju ( suchy) :-D :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.