jot Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam wszystkich :roll: zestaw składników conajniej dla mnie dziwny,ale jestem ryzykantka i postanowiłam spróbować i mogę powiedzieć bardzo dobre 300g ryżu 3 łyżki oliwy 60 g ciniutkiego maKARONU 700 ml wody + kostka rosołowa / ja osobiści dałam po1/2 kostki rosołowa+grzybowa+ziołwa z olwą z oliwek- KNOR , niewiem czy ją dobrze nazwałam, ale coś w tym stylu/ 2-3 łyżki sera żóltego pieprz i sól 1 cebula 1. ryż przesypać na sito i wypłukać pod birzącą wodą. 2.odcedzić i osuszyć 3.oliwę wlać do rondla, i na średnim ogniu podsmazyć ryż z cebulą 4 makaron pokruszyć w rękach i wrzucić na ryż 5. tak smażyć parę minut , cały czas mieszać ,aby się nie przpalił 6.zalać rosołm sporządzonym z sosołków , dodać pieprz i sól do smaku 7. p[rzykryć garnek i tak gotować 25 min. 8. pod koniec gotowania posypać serem żóltym smacznego :razz: :shock: :grin: :roll: Ja to dzisiaj udoskonaliłam i pod ten ryż włożyłam doprawine , pokrojone w paseczki filety z kurczaka i było danie jednogarnkowe+surówka / do wyboru/ Cytuj
jot Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 JeZeli jest tutaj ten przepi to ja w woli informacji - przepis dostałam na prezentacji garnków Zeptter :roll: :razz: :shock: :grin: :roll: Cytuj
zakalec Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 To ten ryz i makaron smazymy przed jakimkolwiek ugotowaniem? Cytuj
jot Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 tak, rż trzeba krótko przesmażyć na oleju ( suchy) :-D :-D :-D :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.