aska1985 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Potrzebne produkty: * 20-30 dag truskawek * 1/2 filiżanki schłodzonej kawy najlepiej rozpuszczalnej * 50 ml amaretto * 4 jajka białka oddzielone od żółtek * 60 g cukru pudru * 150-250 g mascarpone * 1 opakowanie biszkoptów * 30 g kakao Sposób przygotowania: * Pokrój truskawki na połówki i zanóż je w kawie. * Ubij kogiel - mogel z żółtek i cukru.Dodaj do kogla - mogla mascarpone i 2 łyżki amaretto.Delikatnie wymieszaj. * W drugiej misce, ubij białka na sztywno ze szczyptą soli, dodaj selikatnie do masy. * Dno pucharków lub miseczek, wyłóż truskawkami, potem biszkoptami zamoczonymi w kawie. * Wlej do każdego pucharka po łyżeczce amaretto, potem wyłóż mus z serka mascarpone. * Posyp z wierzchu gorzkim kakao i wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz jeszcze raz posypać kakao dla ozdoby. SMACZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.