Skocz do zawartości

Surówka z białej kapusty


jolamyszka

Rekomendowane odpowiedzi

składniki : 1/2 głowki białej kapusty(albo 1 cała pekińska) 2 ząbki czosnku łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek ( albo olej) sok wyciśniety z jednej cytryny 2 łyżki sosu sojowego łyżka rodzynek 10 suszonych śliwek 10 łuskanych orzechów włoskich sól przyrządzenie: Kapustę poszatkować, posypać solą, odstawić na czas przygotowania sosu. Wyciśniete ząbki czosnku ucierać drewnianą łyżką z cukrem, dolewając oliwę. Kiedy powstanie gęsty sos, dodać sok z cytryny, sos sojowy, rodzynki, rozdrobnione orzechy, pokrojone w paseczki śliwki. Dobrze wymieszać. Tym sosem polać kapustę tuż przed podaniem. Surówka jest świetna do mięs jak i do wędlin. Smacznego Proporcje na 4 osoby

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.