ala-z Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 -filet z kurczaka (podwójny) -marchewka -3-4 łyżki majonezu (Winiary) -olej -łyżeczka masła -przyprawa vegeta lub kucharek Filety przekroić na pół (4 kotlety a można na mniejsze według uznania) lekko rozbić ale naprawdę delkatnie ponieważ mają być troskę grubsze, posypać przyprawą i odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc. Następnie obsmażyć na oleju z dodatkiem masła. Obmażone wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na filety zetrzeć na tarce o grubych oczkach marchewkę tak żeby przykryła fileciki i na marchewkę rozsmarować majonez (będzie ciężko ale i tak się rozpuści, chodzi o tłuszczyk jaki nam da), przykryć i wstawić do piekarnika na 35-40 min. Naprawdę są pyszne, polecam. :wink: Najlepiej smakują z ziemniaczkami pieczonymi i duzoną marchewką. P y c h a :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.