grumko Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Chrupiące szaszłyki z kurczaka Składniki: - płatki kukurydziane, drobno pokruszone -1 łyżeczka proszku curry -1/2 łyżeczki soli -1 ubite jajko -1 czerwona papryka -2 piersi kurczaka, bez kości -20 dag pieczarek Wykonanie: Wymieszać na talerzu pokruszone płatki kukurydziane, proszek curry i sól. Na drugim talerzu rozbić jajko z 1 łyżką zimnej wody. Paprykę pokroić na kawałki wielkości połowy pudełka od zapałek. Piersi kurczaka pokroić na kawałki takiej samej wielkości. Kawałki kurczaka panierować w rozbitym jajku, a następnie w mieszance kukurydzy i curry. Przygotować 8 drutów szaszłykowych. Nakładać na przemian kawałki panierowanego kurczaka, połówki pieczarek i kawałki papryki. Położyć na talerzu, przykryć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny. Piec na natłuszczonym ruszcie grila przez 20 minut, obracając co 5 minut. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.