ina12 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 1 kg wiśni 1 kg cukru Wydrylowane wiśnie zasypać połową cukru, pozostawić na 2-3 godziny, a następnie zagotować, zszumować. Po kilku minutach gotowania zlać sok, pozostawiając go tylko bardzo niewiele w owocach. Sok lepiej pasteryzować. Do wiśni dodać pozostały cukier, zagotować, aby cukier się rozpuścił i pozostawić konfiturę do następnego dnia. Wtedy podgotować 10-15 minut i gorące włożyć do słoików i odrazu uszczelnić. Ja dla pewności wszystko pasteryzuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.