iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Składniki: Ogórki Pomidory cebula przyprawy Wykonanie: Duże ogórki obrać i pokroić jak na mizerie. Małe jędrne pomidory pokroić na ćwiartki. Na dno słoika dać po 5 ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 listek laurowy, troszkę gorczycy a na przyprawach układać warstwami pomidory i ogórki przekładając plastrami cebuli, ściśle wypełniając słoik. Całość zalać zalewą octową. Na 1 słoik trzeba około szklanki zalewy. Zalewa: 3/4 szkl wody i 1/4 szkl octu soli 1 dkg na 1 litr zalewy. Zamknąć słoiki i pasteryzować 25 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Czy po otwarciu sloika trzeba tę mizerię trzeba doprawic śmietaną czy można od razu konsumować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Można doprawić śmietaną i można jest tak jak jest przyrządzone ze słoika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dziekuje Iwonko za ciekawy przepis, jutro zrobie ta mizerie. Goraco pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.