grumko Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Omlet hiszpański z kurczakiem Składniki: 3 jajka, 3 łyżeczki zimnej wody, ugotowany ziemniak, mała cebula, 10-15 dag ugotowanego mięsa kurczaka, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki konserwowych kaparów, plaska łyżka mąki, 2 łyżki słodkiej śmietanki, sól i pieprz Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy, oprószyć mąką, dodać śmietankę, sól i pieprz, wymieszać, zagrzać i trzymać w cieple. Ziemniak pokroić w talarki i przesmażyć na pozostałej oliwie z posiekaną cebulką, po czym wlać rozbite z wodą i lekko osolone jajka. Smażyć tylko jeden omlet, podnosząc brzegi, aż spód dobrze się zetnie, a wierzch pozostanie półpłynny. Po usmażeniu odstawić na 1 min. do nagrzanego piekarnika. Gotowy omlet zsunąć na ogrzany talerz, na wierzchu rozsypać przygotowane mięso z kurczaka i kapary. Podawać od razu. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.