grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Fasolka szparagowa w oliwie Fasolakia Me Lathi Kolejny przepis z kuchni greckiej. Lubimy go jako dodatek do obiadu, tym bardziej, że teraz trwa sezon na fasolkę, a w lodówce dochodzi mięsko na pieczeń :P Składniki: 1 kilogram fasolki szparagowej, szklanka oliwy, 2 średnie cebule, ząbek czosnku, pół kilograma dojrzałych pomidorów, natka pietruszki, sól i pieprz, łyżka cukru Fasolkę obieramy z włókien i kroimy na kawałki ok. 3 cm. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy aż będą miękkie, ale nie zrumienione. Dodajemy pomidory bez skóry i pestek, fasolkę oraz dużą garść posiekanej natki pietruszki. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 minut. Podajemy na zimno. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Super przepis na fasolkę inaczej bardzo nam smakowała ale nastepnym razem fasolkę podgotuję dzięki grumko za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.