grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Opiekany kurczak w sosie cytrynowym Kotopulo Tis Skaras Me Salsa Składniki: 4 udka z kurczaka, sól i pieprz, 2 roztarte ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, oliwa lub masło Sos: 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, pół lyżeczki mielonej gorczycy, 1 łyżeczka posielanego tymianku lub pół łyżeczki suszonego, sól i pieprz Ucieramy na pastę: sól, pieprz i czosnek z sokiem z cytryny. Nacieramy udka i odstawiamy na 2-3 godziny. W małym garnku mieszamy sok z cytryny i oliwę, wsypujemy sól, gorczycę, pieprz i tymianek. Gotujemy na małym ogniu 2 minuty. Smarujemy kurczaka oliwą lub masłem i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku. Podczas pieczenia kawałki kurczaka obracamy kilka razy, smarując sosem. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.