grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Opiekany kurczak w sosie cytrynowym Kotopulo Tis Skaras Me Salsa Składniki: 4 udka z kurczaka, sól i pieprz, 2 roztarte ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, oliwa lub masło Sos: 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, pół lyżeczki mielonej gorczycy, 1 łyżeczka posielanego tymianku lub pół łyżeczki suszonego, sól i pieprz Ucieramy na pastę: sól, pieprz i czosnek z sokiem z cytryny. Nacieramy udka i odstawiamy na 2-3 godziny. W małym garnku mieszamy sok z cytryny i oliwę, wsypujemy sól, gorczycę, pieprz i tymianek. Gotujemy na małym ogniu 2 minuty. Smarujemy kurczaka oliwą lub masłem i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku. Podczas pieczenia kawałki kurczaka obracamy kilka razy, smarując sosem. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.