grumko Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Bramboráky SKŁADNIKI: 800 g ziemniaków, 4 łyżki mleka, 200 g mąki, 250 g wędzonki, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, sól, 2 łyżeczki majeranku, pieprz, tłuszcz do smażenia SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki umyć, obrać i utrzeć. Wodę odlać. Czosnek obrać, poszatkować lub pokroić na cienkie plasterki. Mleko podgrzać i wlać do utartych ziemniaków. Następnie dodać mąkę, pokrojoną w drobną kostkę wędzonkę, jajka i czosnek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać mąki, jeśli za gęste dolać trochę mleka. Na patelni podgrzać tłuszcz. Nakładać ciasto łyżką, smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego!! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 No no no takie placuszki trzeba koniecznie zrobić ;) Dzięki Grumko za przepisik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.