ala-z 0 Napisano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 -Płaty śledziowe (takie z solanki) -musztarda (sarepska) -cebula -olej -ocet Płaty śledziowe (należy kupować mniejsze żeby można było je fajnie zwinąć) posmarować od wewnętrznej strony musztardą, posypać cebulką, zwinąc jak rolmopsa i spiąć wykałaczką. Układać w naczyniu można na cebuli jak kto woli, skropić octem i zalać olejem. Muszą odstać swoje 1-2 dni. ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniaM 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ten przepis to u Nas tradycja na Święta Bożego Narodzenia pychotka :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minia51 9 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja nie używam octu. Płaty śledziowe smaruję musztardą, kroję na mniejsze kawałki i układam w słoiku warstwowo: kawałki śledzia, drobno pokrojona cebulka,trochę pieprzu, olej. Ostatna warstwa to cebula zalana olejem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ala-z 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja robię te śledziki od dawna.Jeżeli podaje na stół to je zawijam jak rolmopsy, natomiast dla szybkiego jedzonka też tylko przekładam musztardą z cebulką. P o z d r a w i a m. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.