Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis znalaz艂am w "Zwierciadle" (chyba czerwcowym) i troszk臋 zmieni艂am ;) Ale te modyfikacje wysz艂y na dobre, bo zupa jest smakowita! :)

-1 kg marchwi

-2 艂y偶ki sto艂owe oliwy z oliwek

-1-2 cebule

-艂y偶ka drobno posiekanego/ startego korzenia imbiru

-艂y偶eczka curry

-pomidory w puszce (du偶a puszka-800 g)

-50 g ry偶u

-1 litr bulionu

-s贸l, pieprz

Marchew umy膰, obra膰 i starkowa膰 w plastry. Cebul臋 obra膰, pokroi膰 w plasterki.

W garnku rozgrza膰 oliw臋, wrzuci膰 cebul臋, i sma偶y膰 kilka minut a偶 zmi臋knie.

W贸wczas doda膰 do cebuli ry偶 (suchy, nieugotowany), imbir i curry. Pogotowa膰 minut臋 mieszaj膮c.

Do艂o偶y膰 marchew, wla膰 bulion.

Po kilki minutach gotowania do艂o偶y膰 pokrojone pomidory z puszki (wraz z zalew膮), przyprawi膰, doprowadzi膰 do wrzenia.

Gotowa膰 oko艂o 20minut a偶 ry偶 i marchew b臋d膮 mi臋kkie.

W orginalnym przepisie proponowano przed podaniem zup臋 posypa膰 posiekanymi listkami mi臋ty. Ja akurat jej nie mia艂am, ale za to do zupy podczas gotowania doda艂am troszk臋 艣wie偶ej bazylii i oregano.

Smacznego!! :razz:

Opublikowano

Moja babcia gotowa艂a zup臋 z marchwi,smakowa艂a mi bardzo,tyle 偶e tamta by艂a z ziemniakami.

Opublikowano

A wiesz, 偶e nawet nie pomy艣la艂am 偶eby doda膰 ziemniaki? Mo偶e dlatego, 偶e u nas rzadko bywa tak, 偶e ziemniaki s膮 w domu, "pod r臋k膮". Ale pomys艂 niez艂y, trzeba b臋dzie wypr贸bowa膰 ;)

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.