Skocz do zawartości

Lasagne


Gość Curly
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Potrzebuję pomocy kogoś bardziej doświadczonego. Planuje zrobić lasagne, ale wolałabym przygotować sos boloński i beszamelowy dzień wcześniej, żeby później robota w kuchni zajęła mi mniej czasu. Zastanawiam się tylko czy po dobie w lodówce te sosy nie stracą na smaku? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Curly sos boloński nie straci na smaku. Beszamelowy sos najlepiej jest zrobić przed robieniem lasagne a to dlatego ze zgestnieje ci jesli użyjesz go dzień później. Beszamel robi się łatwo i szybko. Przepis masz powyżej, tylko że do prawdziwego beszamelu nie dodaje się vegety. Ale to rzecz gustu i kwestia czy ktos lubi modyfikację. Dla mnie beszmel to masło mąka mleko gałka i trochę soli i wyszystko. Powodzenia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.