Skocz do zawartości

Zapiekanka Z Cukinią I Szynką


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Zapiekanka z cukinią i szynką

SKŁADNIKI: 1 cukinia, 250 g szynki, 250 g żółtego sera, 250 g makaronu, sos czosnkowy: 0,5 l kefiru, główka czosnku, 1 łyżeczka czubricy zielonej, trochę fety.

SPOSÓB WYKONANIA: Makaron ugotować. Cukinię oczyścić z pestek (nie obierać), pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, tak żeby się pozbyć nadmiaru wody. Szynkę pokroić i podsmażyć do przyrumienienia - ma wtedy fajny posmak Całość (cukinia, szynka, makaron) wrzucić do żaroodpornego naczynia i wymieszać z częścią sosu i połową startego sera. Polać resztą sosu i posypać resztą startego sera. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać (w 200°C) do czasu aż ser nie zacznie brązowieć miejscami.

post-5244-1185870231_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mmmmm...Wygląda smakowicie! Normalnie, aż czuję u siebie zapach Twojego dania! :-D Oczywiście jak najszybciej go wypróbuję! Każdy przepis z cukinią sprawia, że "cieknie mi ślinka" :-D To już jest chyba cukiniomania :-D A teraz wykażę się kompletną niewiedzą kulinarną, bowiem w ogóle nie miałam pojęcia o istnieniu czubricy zielonej... Ale od czego są wyszukiwarki! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.