grumko Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Zapiekanka z cukinią i szynką SKŁADNIKI: 1 cukinia, 250 g szynki, 250 g żółtego sera, 250 g makaronu, sos czosnkowy: 0,5 l kefiru, główka czosnku, 1 łyżeczka czubricy zielonej, trochę fety. SPOSÓB WYKONANIA: Makaron ugotować. Cukinię oczyścić z pestek (nie obierać), pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, tak żeby się pozbyć nadmiaru wody. Szynkę pokroić i podsmażyć do przyrumienienia - ma wtedy fajny posmak Całość (cukinia, szynka, makaron) wrzucić do żaroodpornego naczynia i wymieszać z częścią sosu i połową startego sera. Polać resztą sosu i posypać resztą startego sera. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać (w 200°C) do czasu aż ser nie zacznie brązowieć miejscami. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Mmmmm...Wygląda smakowicie! Normalnie, aż czuję u siebie zapach Twojego dania! :-D Oczywiście jak najszybciej go wypróbuję! Każdy przepis z cukinią sprawia, że "cieknie mi ślinka" :-D To już jest chyba cukiniomania :-D A teraz wykażę się kompletną niewiedzą kulinarną, bowiem w ogóle nie miałam pojęcia o istnieniu czubricy zielonej... Ale od czego są wyszukiwarki! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ta zapiekanka wyglada bardzo smakowicie. W najblizszym czasie ja zrobie. Goraco pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.