grumko Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Puree ziemniaczane z czosnkiem SKŁADNIKI: 1 kg dużych ziemniaków pokrojonych na kawałki , 3 łyżki oliwy z oliwek , 2 główki czosnku rozdzielone na ząbki i obrane, 1 posiekana czerwona cebula, 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany , 4 łyżki posiekanego szczypiorku, sól i czarny pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Gotujemy ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie 15 - 20 min. W tym czasie, na średnim ogniu, rozgrzewamy oliwę w rondlu o grubym dnie. Wsypujemy czosnek i smażymy powoli 10-15 min, aż zmięknie i będzie zloty na brzegach. Wyjmujemy czosnek i odstawiamy. Na oliwę wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości 10 min. Odcedzamy ziemniaki. Dodajemy czosnek, cebulę i oliwę. Rozgniatamy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy śmietanę, szczypiorek i przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milky Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 czesc. chcialam ci powiedziec ze bardzo smakowicie to wygloda ale zamiast oliwy napewno lepsze jest maslo albo margaryna. i najlepiej ziemniaki obgotowac w skorze! sprobuj. o wiele lepsze!!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.