Skocz do zawartości

Puree Ziemniaczane Z Czosnkiem


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Puree ziemniaczane z czosnkiem

SKŁADNIKI: 1 kg dużych ziemniaków pokrojonych na kawałki , 3 łyżki oliwy z oliwek , 2 główki czosnku rozdzielone na ząbki i obrane, 1 posiekana czerwona cebula, 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany , 4 łyżki posiekanego szczypiorku, sól i czarny pieprz

SPOSÓB WYKONANIA: Gotujemy ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie 15 - 20 min. W tym czasie, na średnim ogniu, rozgrzewamy oliwę w rondlu o grubym dnie. Wsypujemy czosnek i smażymy powoli 10-15 min, aż zmięknie i będzie zloty na brzegach. Wyjmujemy czosnek i odstawiamy. Na oliwę wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości 10 min. Odcedzamy ziemniaki. Dodajemy czosnek, cebulę i oliwę. Rozgniatamy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy śmietanę, szczypiorek i przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy.

post-5244-1186991056_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.