grumko Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Schab w sosie czosnkowo - serowym z pieczarkami SKŁADNIKI: 4 kotlety schabowe bez kości, 25 dag pieczarek, 10 dag żółtego sera, 4 ząbki czosnku, 2 szklanki bulionu, pół szklanki gęstej śmietany, mąką, kilka łyżek oleju, sól i pieprz, posikana zielenina SPOSÓB WYKONANIA: Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, z obydwu stron. Przekładamy do rondla. Zalewamy bulionem. Dusimy. W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki lub pół plasterki. Czosnek miażdżymy lub ścieramy na średnich oczkach tarki. Dodajemy do schabu. Dusimy wszystko razem ok. godzinki, na małym ogniu. W razie czego dolewamy troszkę wody w trakcie duszenia. Miękkie zdejmujemy z palnika. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z ciepłym sosem. Podajemy schab z ziemniakami, ryżem, posypujemy porcje posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 :grin: Witaj grumko ale taki sam przepis już jest tutaj - https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4386 podała go Jalanta :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 upsss: przepraszam! moja wina nie sprawdziłem przed wrzuceniem przepisu i fotki czy już czegoś takiego nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.