Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 KORA DĘBU CIASTO: 8 białek 1 szkl.cukru pudru } ubić na sztywno dodać: 3 żółtka - rozmieszaćwymieszać ze sobą bakalie : 20 dkg.pokruszonych orzechów włoskich 20 dkg.rodzynek 10 dkg.wiórków kokosowych wymieszać bakalie z : 1 łyżką mąki 1,5 łyżki proszku do pieczenia Ciasto podzielić na dwie części i upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok.30 min.w temperaturze 180 st. KREM : syrop z puszki brzoskwiń ugotować z 3 łyżkami cukru rozmieszać : 5 żółtek 2 budynie śmietankowe 2 szkl. wody Gotujący się syrop zdjąć z ognia,rozmieszać z masą budyniową i jeszcze przez chwilę gotować (do zgęstnienia)Po ostudzeniurozetrzeć z 1 kostką margaryny. Jeden placek ciasta ułożyć w blaszce.Na cieście rozłożyć 2 opakowania delicji wiśniowych namoczonych w kawie rozpuszczalnej (zimnej). Na delicje wyłożyć połowę kremu,na krem drugi placek ciasta,na ciasto pozostały krem. Na kremie poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki i zalać je dwoma tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi. Ciasto przepyszne,piekę je na każde święta. Polecam i życzę smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Śliweczko ciasto jest pyszne. Jest już na smacznym tutaj pod nazwą "kora orzechowa".Myślę,że to to samo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.